13. Skogens fantastiska skafferi lyfter bygden

Den här resan innehåller besök hos den framgångsrika byn Resele. Byns butik, utvecklade service, positiva inflyttning och arbete med visionen Resele framtidsbygd 2020 är några av sakerna vi får ta del av. Vi ska också möta entreprenörer som präglas av kreativitet, nytänkande och medvetna satsningar. Information om besöksnäringens betydelse avslutar dagen.

Resans innehåll:

Vi gör ett stopp på en av Sveriges populäraste whiskeydestillerier – BOX. Det är ett snabbt växande företag med stora ambitioner som ger eko över hela världen.
Tulpanfestival och tulpanodling i Norrland, fungerar det? Jodå, Backsjöns tulpanodling växer varje år och lockar massor av besökare – vi blir några av dessa besökare.
Vi ska också få höra om hur man kan ta tillvara på olika resurser. Som exempel får vi veta mer om bärvinet som blev vinäger. Ett litet misstag från början, som nu genererar ett flertal spännande produkter och som fått ett stort gensvar från marknaden. Med en enorm tillgång av skogens bär från området går det att producera enorma mängder och volymer av fantastiska produkter – bara fantasin och intresset finns.
Vi besöker Norrlands populäraste by Resele och får information om deras utvecklingsarbete och vad som gjort byn så framgångsrik. Hur lyckas man skapa en inflyttningsboom till landsbygden? Här kan vi få tips!
Vi gör även ett stopp vid Skuleberget, landmärket för Höga Kusten som är ett starkt ”varumärke” för fyra kust- och inlandskommuner. Varför är Höga Kusten så populärt? Här får vi svaret!

 

Print Friendly, PDF & Email