Lördag kväll.

På kvällen lördagen den 19 maj bjuds du på en strålande bankettmiddag med smak av Västernorrland, underhållning, musik och prisutdelningar. Förbered dig på en riktigt mysig och upplyftande kväll!

Prisutdelningar.

Sveriges grymmaste håla.

Våra byar och hemorter är fantastiska i sin egen rätt och det vi vill veta mer om är den absolut bästa, mysigaste, lugnaste, rivigaste, vackraste, mest fantastiska hålan som finns.

Läs mer

Hela Sveriges Land-stipendium.

Tidningen Land och Riksorganisationen Hela Sverige ska leva instiftade 2016 Hela Sveriges Land-stipendium, som ska gå till någon som gjort en bestående insats för sin bygd.

Läs mer

Nordic Baltic Rural and Maritime Award.

Landsbygdsnätverken i länderna runt Östersjön har samarbetat sedan 2008 för att utbyta erfarenheter, lära sig av varandra och genomföra gemensamma aktiviteter.

2013 arrangerades en landsbygdsgala i Tallinn med prisutdelning till de bästa transnationella leaderprojekten i regionen.

Läs mer

PostNords Landsbygdspris.

PostNord har ett landsbygdspris som de varje år delar ut under Landsbygdsriksdagen. Priset går till de två byalagen eller föreningarna som de två föregående åren fått Hela Sverige ska levas utmärkelse Årets lokala utvecklingsgrupp.

Läs mer
Övik Soul Association

Kvällens underhållning:

Övik Soul Association.

Under kvällen spelar bandet Övik Soul Association – som precis som namnet antyder kommer från Örnsköldsvik och ska leverera riktigt själfull soul.

De tio medlemmarna bor alla i Örnsköldsvik och har spelat tillsammans i över tio år. De brukar göra temaspelningar och har tolkat artister som Prince, Michael Jackson, Stevie Wonder och Earth, Wind & Fire. Och nu ska de alltså uppträda för oss alla med sina speciella örnsköldsvika tonarter.

Mycket nöje!

Meny

Förrätt
Härnögingravad lax med gransirapskräm och lingon. Serveras med surdegsbröd.
Vegetariskt alternativ
Bakad rödbeta med getostcréme och surdegsbröd.

Huvudrätt
Norrländsk utskuren biff serveras med Byviken ädel, rostade rotsaker och hjortronsky.
Vegetariskt alternativ
Cannelloni med trattkantareller, Västerbottensost och hyvlad sparris.

Efterrätt
Märta och Chokladbitens handgjorda chokladdessert.

Till middagen serveras måltidsdryck samt kaffe och te.

 

Samma meny – på Anundsjömål.

N´laxschive söm e´grava te jinne från Härnön, bjuus lava granserapskremen å lingona.
Brö borti surdegen.
Utsköre biffn´här hernan ifrån serveras vä ostn´ från byvika. Rotsakern´söm e roste å snatterbersskyn.
Hemjorrd n´choklaätterätt söm a Märta ha jorrd.

Kvällens värdpar

Ordförande Staffan Nilsson.

Staffan Nilsson är en av Hela Sverige ska levas två ordförande sedan 2013. Han har under många år varit ledamot och ordförande för EU:s ekonomiska och sociala kommitté.

Läs mer

Ordförande Åse Classon.

Åse Classon har varit en av Hela Sverige ska levas två ordförande sedan 2013 och har suttit i styrelsen i tio år. Hon har många års erfarenhet av landsbygdsutveckling både lokalt, regionalt och nationellt och har suttit med som expert i flera parlamentariska utredningar.

Läs mer