PROGRAM.

Landsbygdsfrågorna är hetare än på många år och Landsbygdsriksdagen 2018 blir ett viktigt inslag detta valår. På Landsbygdsriksdagen bjuds du på ett program bestående av föreläsningar, seminarier och fantastiska inspirationsresor. 2018 bjuder Landsbygdsriksdagen dessutom på ett politiskt samtal med alla riksdagspartierna. Vi hoppas du kommer att få ut allt du vill av årets program!

Torsdag 17 MAJ
Klockan 16.00 hålls Riksorganisationen Hela Sverige ska levas årsmöte i Örnsköldsvik. Jerry Engström, FriluftsByn kommer hälsa oss välkomna till Höga Kusten och dela med sig av sin syn på landsbygdens otroliga möjligheter.
Fredag 18 MAJ
Västernorrland erbjuder inspirationsresor där du får ta del av goda exempel på lokal utveckling. Dagen tillbringar du tillsammans med lokala guider som visar upp sina bygder. Resor avgår både från Sundsvall och Örnsköldsvik klockan 8.00. På kvällen arrangeras en trevlig mingelmiddag i Örnsköldsvik klockan 19.30.
Lördag 19 MAJ
För de som vill, inleds dagen redan klockan 08.00 med musik och morgonbön med Härnösands stifts biskop Eva Nordung Byström i Örnsköldsviks kyrka. Klockan 09.00 inviger vi Landsbygdsriksdagen på Fjällräven arena. Under lördag förmiddag lyfter vi viktiga frågor: service, infrastruktur och digitalisering, kultur och lokalt inflytande. Klockan 13.00 hålls en partiledardialog på temat ”ett land i balans”. Efteråt erbjuds fördjupningsseminarier i speciellt utvalda ämnen. Klockan 20.00 börjar kvällens bankettmiddag då blir det underhållning och högtidlig prisutdelning – och så klart massor med tid för att prata.
Söndag 20 MAJ
Under söndag förmiddag kan du välja bland många olika fördjupningsseminarier. Och så avslutas Landsbygdsriksdagen 2018 med Söndagsstudion och ett viktigt uttalande till hela Sverige. Helgen avslutas med lunch som serveras klockan 12.30.