ARRANGÖR.

VÄLKOMMEN TILL LANDSBYGDSRIKSDAGEN I VÄSTERNORRLAND

Vi hälsar dig välkommen till Västernorrland och Landsbygdsriksdagen 2018. Västernorrlands län och Örnsköldsvik erbjuder fantastiska naturupplevelser och en utsikt som få kan matcha. Här kommer du att bli väl omhändertagen och trivas alldeles utmärkt!

RIKSORGANISATIONEN HELA SVERIGE SKA LEVA

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har arrangerat Landsbygdsriksdagen sedan 1989. Vi företräder cirka 5 000 lokala utvecklingsgrupper som finns runt om i landet, och är en medlemsorganisation för dem och för drygt 40 organisationer som valt att stödja arbetet genom att bli medlemmar. Vi har 24 länsavdelningar som är den direkta länken mellan oss och de lokala grupperna.

Vår uppgift är att ge råd och stöd till lokala utvecklingsgrupper och stärka det lokala arbetet. Vi är också en organisation som påverkar nationellt, genom att lyfta de frågor som är betydelsefulla för människorna på landsbygden. Landsbygdsriksdagen är ett av många forum vi arrangerar för att nå ut till både lokala grupper och politiker på nationell nivå – och alla där emellan.

Vill du veta mer om oss och vårt arbete? Gå till: helasverige.se eller e-posta: info@helasverige.se

VÄRDEGRUND

Hela Sverige ska leva arbetar mycket med jämställdhet, och det är också ett av kriterierna i vår värdegrund. Vi tycker att det är självklart att alla ska trivas och känna att de respekteras på våra evenemang! Landsbygdsriksdagen är inget undantag.

Vi har en jämställdhetsstrategi som du kan ladda ner här.

HELA SVERIGE SKA LEVA VÄSTERNORRLAND

Hela Sverige ska leva Västernorrlands län representerar olika lokala ideella föreningar på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Ånge och Örnsköldsviks kommuner. Hela Sverige Västernorrland arrangerar Landsbygdsriksdagen 2018 tillsammans med riksorganisationen.

Gå in på hemsidan och läs mer här

Följ Hela Sverige ska leva Västernorrland på Facebook

Regional projektledare och ordförande Hela Sverige ska leva Västernorrland:

Hans-Erik Näslund
+46 70 560 21 17
hackenes@hotmail.com

ÖRNSKÖLDSVIK – EN KOMMUN I BALANS

Örnsköldsviks kommun är den nordligaste kommunen i Västernorrlands län, här bor ungefär 56 000 invånare. 2012 fick Örnsköldsvik Riksorganisationen Hela Sverige ska levas utmärkelse Årets kommun, för sitt fokus på landsbygdsutveckling. En stor del av Landsbygdsriksdagen 2018 är förlagd hit.

Redan 2011 pekade kommunstyrelsen ut landsbygden som ett prioriterat område. Några år senare togs en landsbygdsstrategi fram som samlade kommunen, näringslivet och den ideella sektorn kring arbetet med att skapa balans mellan tätort och landsbygd. Visionen är: ”Möjligheternas Örnsköldsvik – en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och människor att leva i och besöka.” Varmt välkommen!

Läs mer om Örnsköldsviks kommuns landsbygdsarbete här